Zeeuwse oorlogsslachtoffers

Informatie over oorlogsslachtoffers uit Zeeland vindt u in de eerste plaats in de databankgegevens van het Bevrijdingsmuseum Zeeland. Daarnaast zijn er enkele gemeenten die over een eigen digitale lijst van oorlogsslachtoffers beschikken.

 

1. Bevrijdingsmuseum Zeeland
Databases Oorlogsslachtoffers en gebeurtenissen: in de database proberen we alle slachtoffers van oorlogsgeweld in Zeeland een plaats te geven. We kijken of een persoon geboren, woonachtig of overleden is in Zeeland. Ook personen waarbij dit niet het geval is maar toch een band hebben met Zeeland kunnen in de database worden opgenomen.

Direct zoeken naar:

Gesneuvelde militairen per gemeente of land waar zij zijn gesneuveld.

Burgerslachtoffers per gemeente of land waar zij zijn omgekomen.

 

2. Middelburg

Overzicht van burgerslachtoffers en gesneuvelde en (vermiste) militairen van de Gemeente Middelburg in èn na de Tweede Wereldoorlog

 

3. Goes

Voor de stand van zaken m.b.t. de slachtofferlijst kunt u de website van het gemeentearchief raadplegen.

 

4. Sint Philipsland

Een lijst van slachtoffers die te Sint Philipsland of op het grondgebied van een andere gemeente zijn omgekomen door oorlogsgeweld. Bij de slachtoffers is ook de bemanning van de bommenwerper, die nabij de Luijsterkreek op het laaggelegen weidegebied neerstortte, opgenomen.Ook ingezetenen van Sint Philipsland die op een andere plaats zijn gesneuveld of zijn omgekomen worden in deze lijst vermeld.

 

5. Kapelle

Alfabetische lijst van in Kapelle, Schore en Wemeldinge gesneuvelde Franse militairen in mei 1940.

 

6. Noord-Beveland

Lijst met namen van burgerslachtoffers

 

Terug naar de startpagina

Oorlogsslachtoffers