Oorlogslachtoffers: speurpagina

 

kamp dk1 kamp dk3

Veel gegevens over slachtoffers van het naziregime, over tewerk-gestelden en kampgevangenen, over oorlogsmisdadigers en omgekomen militairen zijn tegenwoordig online beschikbaar. Veel archieven hebben delen van hun bestanden gedigitaliseerd; anderen hebben websites met achtergrondinformatie en namenlijsten gemaakt. Op deze speurpagina vermelden wij de ons bekende digitale en online te raadplegen bestanden en overizchten. Wij hopen daarmee allen die op zoek zijn naar gegevens over personen een dienst te bewijzen.

 

gijzelaars2

 

 

Oorlogsgids: Inleiding
De Oorlogsgids bevat de 25 meest gestelde vragen die worden gesteld over onze archieven die gerelateerd zijn aan de Tweede Wereldoorlog. In de gids is te lezen in welke archieven er onderzoek gedaan moet worden om een antwoord te(kunnen) krijgen op de vragen. Ook geeft de gids onderzoekstips die het onderzoek vergemakkelijken.
Bij elk antwoord kan naar een uitgebreide toelichting in een pdf-document doorgeklikt worden. Onder 'Lees meer' in de toelichting krijgt u een korte inhoudsopgave van het betreffende hoofdstuk in de Oorlogsgids.

Bekijk de Oorlogsgids hier

 

Terug naar de startpagina

Oorlogsslachtoffers