Oorlogsmusea Zeeland

 Klik op een logo om de website van het gewenste museum te bekijken

 

logobevrijdingsmuseum

Bevrijdingsmuseum Zeeland toont de bewogen geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog, de verhalen van toen zijn nog steeds van nu. Beleef het allemaal in het Bevrijdingsmuseum Zeeland wat zich uitstrekt over een opervlakte van 3 hectare!

 

 

 

 


 

logo bunkerbehoud

Stichting Bunkerbehoud

De stichting heeft meerdere bunkers in beheer. Het Bunkermuseum in Zoutelande is op regelmatige tijden geopend.
Bij de bunkers in Vlissingen en Middelburg is het aantal openingen beperkt.

 

 

 

 

 


 

logo polderhuisWestkapelle in de oorlog

In het Dijk- en oorlogsmuseum Het Polderhuis wordt uitgebreid stilgestaan bij wat de oorlog voor Westkapelle heeft betekent.
De rode draad is “Het dorp vertelt”. Westkapelle vertelt zelf over de prijs die het dorp heeft betaald voor de bevrijding. Een geallieerd bombardement heeft de dijk verwoest en het eiland Walcheren onder water gezet om te bevrijden. Het is een verhalenreis door de tijd met daarin niet eerder vertelde verhalen van nabestaanden van omgekomen inwoners. Via verhalen, filmpjes en luisterhoorns wordt het verhaal over Westkapelle op een persoonlijke en indrukwekkende manier verteld.

 

 


 

gdynia museum

Gdynia Museum

In het Gdynia museum komt u alles te weten over De Slag om de Schelde: de Strijd om Oost-Zeeuwsch-Vlaanderen. In september 1944 werd in de omgeving van het museum hevige strijd geleverd, die uiteindelijk in het voordeel van de Geallieerden werd beslecht. De beslissing viel toen de Polen erin slaagden een brug te slaan bij de Derde Verkorting, ze noemden die de Gdynia(stad in Polen)-brug waarna ook de naam van het museum verwijst.

 

 


 

logo wings to victoryWings to Victory

Hét museum over de luchtoorlog boven zuidwest Nederland
Op de site kunt U een deel van de collectie bekijken van Wings to Victory. Kriskras door elkaar met informatie over uniformen, uitrustingsstukken, persoonlijke spullen, emblemen, vliegtuigmodellen, vliegtuiggereedschappen, vliegtuigonderdelen, opgegraven en opgeviste vliegtuigdelen, foto's, documenten etc. Kortom alles wat enigszins op de luchtoorlog betrekking heeft. We proberen met de bijgevoegde tekst enige uitleg te geven over het museumdeel. Veel plezier met het bekijken van deze unieke collectie!


 

logo KapelleVitality Museum - Kapelle


Stichting Vitality, Kapelle vertelt sinds 2012 de bijzondere geschiedenis over de periode 40/45. Met name het aandeel van de Franse strijdkrachten tijdens deze periode krijgt hier de aandacht. Maar ook het verhaal van de bevolking van Kapelle en het leven tijdens de bezetting word verteld. Dit doen we vanuit ons museum aan huis aan de Vroonlandseweg.


 

Terug hoofdpagina klein